Teléfonu: 985 670 034
Facebook: https://www.facebook.com/Bar-Pepe-Luis
Calidá: 3/5
Preciu: 25€
Comentarios: A unos kilometros de Blimea, cuando s'empieza a xubir y afayes esi contraste ente l'Asturies minera y la rural, atópase San Mamés, un pequenu pueblu dende'l que tienes unes vistes impresionantes a tol valle.
Ellí atópase'l Bar-Tienda Pepe Luis. Apocayá reformáu, en madera y piedra, bien guapu, y que sigue calteniendo la tienda tradicional del pueblu (y con trasiegu continuu de xente entrando y saliendo a mercar). Según entres, barra enorme cola tienda y zona de cafetería.
A manzorga, un salón bastante grande pa comer. Cayuela coles especialidaes de la casa y ventalanes pa qu'ente la lluz. Si mires fora, un prau con oveyes ... felicidá.
Sentámonos 3 persones a comer. Pidimos tou al centru pa compartir.
Una de les especialidaes de la casa son les Cenahories Rellenes. Fascinante platu, Cazuela con unes cenahories rebozadas rellenes de bonitu. Tuvimos qu'entrugar cómo son capaces de faer esa obra d'inxeniería, pero dempués de dar bona cuenta d'ello. Platazo buenísimo que namás por él, paga la pena la visita.
Tomamos una per cabeza.
Encamentáronnos tamién unes Cogordes Rellenes de Gamba y Merluza. Vienen como les cenahories nuna cazuela, con un mueyu buenísioa pa morrer moyando pan. Les cogordes mui riques, pero nun lleguen al nivel de les cenahories.
Callos. Fálta-yos un pocu d'allegría. Nidios, ricos y "algamadizos".
Vienen acompañaos d'una ración de pataques frites de "les de verdá".
Acabamos con una ración de Xabalín. Otru nivel espectacular. Tienru, buenísimo de sabor. Con unes pataques cocíes p'acompañar. Otru platazu. Lo meyor xunto coles cenahories.
Tolos postres son caseros, ricos, anque tampoco namoren.
Tarta de Turrón.
Tarta de Quesu con Arándanos
Tarta de Chocolate. La meyor de les 3 ensin dulda.
Pa beber, vinu, casera y agua. Tienen sidra. pero taba en minoría pa pidir.
Pagamos 77€ ente los 3.
Como interés, na parte de tras tienen un espaciu con tou tipu de "animales" que tán en plenu procesu de recuperación.
Comentarios: A unos kilometros de Blimea, cuando s'empieza a xubir y afayes esi contraste ente l'Asturies minera y la rural, atópase San Mamés, un pequenu pueblu dende'l que tienes unes vistes impresionantes a tol valle.
Ellí atópase'l Bar-Tienda Pepe Luis. Apocayá reformáu, en madera y piedra, bien guapu, y que sigue calteniendo la tienda tradicional del pueblu (y con trasiegu continuu de xente entrando y saliendo a mercar). Según entres, barra enorme cola tienda y zona de cafetería.
A manzorga, un salón bastante grande pa comer. Cayuela coles especialidaes de la casa y ventalanes pa qu'ente la lluz. Si mires fora, un prau con oveyes ... felicidá.
Sentámonos 3 persones a comer. Pidimos tou al centru pa compartir.
Una de les especialidaes de la casa son les Cenahories Rellenes. Fascinante platu, Cazuela con unes cenahories rebozadas rellenes de bonitu. Tuvimos qu'entrugar cómo son capaces de faer esa obra d'inxeniería, pero dempués de dar bona cuenta d'ello. Platazo buenísimo que namás por él, paga la pena la visita.
Tomamos una per cabeza.
Encamentáronnos tamién unes Cogordes Rellenes de Gamba y Merluza. Vienen como les cenahories nuna cazuela, con un mueyu buenísioa pa morrer moyando pan. Les cogordes mui riques, pero nun lleguen al nivel de les cenahories.
Callos. Fálta-yos un pocu d'allegría. Nidios, ricos y "algamadizos".
Vienen acompañaos d'una ración de pataques frites de "les de verdá".
Acabamos con una ración de Xabalín. Otru nivel espectacular. Tienru, buenísimo de sabor. Con unes pataques cocíes p'acompañar. Otru platazu. Lo meyor xunto coles cenahories.
Tolos postres son caseros, ricos, anque tampoco namoren.
Tarta de Turrón.
Tarta de Quesu con Arándanos
Tarta de Chocolate. La meyor de les 3 ensin dulda.
Pa beber, vinu, casera y agua. Tienen sidra. pero taba en minoría pa pidir.
Pagamos 77€ ente los 3.
Como interés, na parte de tras tienen un espaciu con tou tipu de "animales" que tán en plenu procesu de recuperación.
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