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Restaurante Abrelatas: Xornaes Gastronómiques d'Orixe

Direición: Ería del Hospital, 5 - La Pola Sieru
Teléfonu: 984 182 245



Web: http://www.abrelatas.info/
Facebook: https://es-es.facebook.com/abrelatas.restaurante
Twitter: [@abrelaTTas] https://twitter.com/abrelattas


Calidá: 4/5
Preciu: 50€

Anterior Visita: http://www.lesfartures.com/2016/06/restaurante-abrelatas-cata-guiada-y.html


Comentarios:  Los que nos lleéis davezu yá conocéis la nuesa pasión por Borja Alcázar yá'l so Abrelatas. Nun ye namás por ser el futuru (y presente yá) de la cocina asturiana, sinón por toles coses complementaries que ta entamando alredor de la gastronomía asturiana.

Si va unos meses sorprendíanos col plantíu del so propiu viñéu en Sariegu, agora sospriéndenos con unes xornaes gastronómiques cola so propia vaca.


Va un tiempu mercó con unes cuantes vaques "vieyes" col fin d'engordales con un cuidáu procesu de control de la so alimentación pa darréu vendeles nel so restorán. Borja caltien que la carne asturiano ye esceicional pero que tenemos d'ameyorar la so alimentación p'algamar les infiltraciones que-y dean esi puntu d'escelencia. Pa ello, mercó xuntu col so güelu Luis, tres vaques vieyes de 12, 15 y 17 años, dos d'elles de la raza asturiana de los valles y otra, amiestu d'asturiana de los valles y frisona. Toes elles incluyíes nel rexistru de la IXP Tenral Asturiana.

Fai aproximao un mes sacrificaron la más nueva de les 3 vaques nel mataderu de Xixón, una asturiana de los valles. Dempués de 5 meses d'engorde de la vaca supervisáu al estremu. Poco dempués treslladáronla a les instalaciones de la carnicería de Pilu Pacheco, onde la dexaron maurecer en refrixeración y humedá controláu 20 díes, pa darréu espiezala y sacar les sos ayalgues gustatives.


Y pa ello, entamaron unes xornaes de dos fines de selmana de duración onde puede tastiase caúna les partes de la vaca cocinada de distintes formes. Dende'l entrecot hasta los callos, pasando pola carne guisao.

Sentámonos a comer el vienres 17 dos persones inaugurando les xornaes.


Empezamos con un aperitivu de la casa, Macaron de Compota de Chorizu de Gochu Asturcelta y base d'Ablana. Maraviyosu bocáu, n'homenaxe a Campoviejo, con esi amiestu de sabor que da'l chorizu cola mermelada


D'entrante pidimos unos Calamares Frescos con Mueyu Nidiu de Ali Oli de Llimón y Cítricos. Bona ración, con bon calamar frescu y una base de alioli pa moyar y moyar ensin que quede nada. A mi si'l calamar ye bonu, casi me sobra tolo demás, pero'l mueyu ye suavín y quéda-y perbien el toque a llimón.


Pa camudar de sabor, un Cucuruchu de Pimienta. Mui orixinal y suave.


Y a lo último el Chuletón. 1 pa compartir 2 persones. Impresionante pieza que cumple los requisitos del típicu color a quemao per fora, sonrosao pol calor y colloráu intensu nel centru de la pieza. Bones infiltraciones pa una carne maraviyoso, bien tienra y xugosa, que se desfai.


Al nun venir nuna piedra, taben bien sollertes por si esfrecía la pieza, pero aguantó perfeutamente (o la comimos bien rápido).


Vien acompañada d'unes pataques frites y un mueyu de barbacoa casera.


De postre, la so Tarta Ferrero Rocher, tamién pa compartir. Deliciosu bocáu de chocolate con forgaxes d'ablana per fora. Mui ricu.


Pa beber, otru homenaxe. Borja consiguió dalguna botella d'una xoya de vinu asturiano L.lumés 2012. Vinu fechu con Verdejo Negru con 12 meses en barrica de carbayu francés y 12 meses mínimu en botella. 93 puntos na Guía Peñín pa una bodega que ta fora del DO Cangas.


Gustónos enforma y meyora al alendar. Tintu potente, untuoso, sabor a tierra propiu de los vinos de la zona y mui elegante. 30€ pa un vinu que yá arralez y que cumplió.


Acabamos la comida con un clin de Sidra de Xelu Diamantes de Hielo. Esa maravía fecha nel Llagar Viuda de Angelón. Indispensable.

96€ claváos, Con vinu de 30€.


16,17,18,23,24 y 25 de Setiembre. 


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