Publicidá

Blog Archive

Contact Me

Nombre

Correo electrónico

Mensaje

Hover Setting

default

Promiel Asturies - Les Mieles del Paraíso

Facebook: https://www.facebook.com/promiel.asturias/
Instagram: [@promiel_asturias]: https://www.instagram.com/promiel_asturias/


Comentarios: Cuesta entender cómo'l nuesu miel nun ye famosu nel mundu enteru cuando somos ún  de los paraísos apicultores del mundu. Como cuesta entender tantes coses nesta Asturies que tantu queremos, pero afortunadamente, un grupu de xente nuevo y con ganes, ta dando un nuevu impulsu al miel n'Asturies, y yá tán recoyendo frutos.



Un grupu d'apicultores asturianu xuniose pa crear la marca Promiel Asturies. Cunten yá con unes 20000 truébanos, que suponen la metá de les que tenemos n'Asturies, y tán amparaos so la marca de calidá Alimentos del Paraísu.


Comentábanos el so presidente, Luis Pérez, que'l miel asturiano nun puede competir con otres del mundu tocantes a cantidá, y menos cola collecha d'anguaño, pero sí en calidá. Castañales, Uzes, Carbayos ... lo variao del monte autóctonu asturianu fai que llogremos una miel d'escelente calidá. D'ende que tantes vegaes reinvindiquemos la recuperación de monte autóctonu en cuenta de tanto pinar y ocalital.


Faláronnos dos de los sos productores, y emocionaron les palabres de la moza productora, Mabel García Tuñón, qu'en presencia de la Direutora de Desendolcu Rural, Maria Jesús Aguilar, esixó futuru pa la producción agroalimentaria asturiana yá'l mediu rural. Y pa ello, quieren consiguir mientres 2019 la Indicación Xeográfica Protexía pa siguir afitando la marca de calidá. Aspiren a ser la segunda IXP de la península.


Tres les presentaciones, trés de los nuesos cocineros más conocíos ellaboraron 3 platos col miel asturiano como ingrediente que pidimos probar tolos asistentes.


Sergio Fernández d'El Tomate Bistró realizó un Untuoso de Fabes y Alioli de Miel.


Borja Alcázar del Abrelatas, un Arroz con Pita Pinta asada al Limón y Miel.


ya Iván Villar, anfitrión que dexó so Gran Vetusta  pal eventu, un Llombu de Bacaláu col Verde d'Asturies al Miel.


¡Apostemos pol miel asturiano!


No hay comentarios

Publicar un comentario