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Nueva Visita: El Foralín

Señes: Manuel García Conde, 3 - Oviedo/Uviéu
Teléfonu: 985 746 797


Web: http://www.foralin.com/
Facebook: https://www.facebook.com/ElForalin/
Twitter: [@elforalinhttps://twitter.com/elforalin
Intagram: [@elforalin https://www.instagram.com/elforalin


Calidá: 4/5

Comentarios: Volvimos visitar El Foralín, esta vegada con aselu, mesa reservada y col enfotu de pescudar la so carta. Un llocal asitiáu en plenu centru d'Uviéu, pero ayenu a tol bullicio y masificaciones a los que tamos avezaos.


Según entres, zona de meses pa tomar daqué. Una barra allargada y al fondu, unes escaleres onde apuertes al pisu cimeru, la zona del comedor. Decoración marinera y en maderes clares. Bien guapu.


Cenamos na parte de riba. 8 persones. Mesa allargada, ambiente sele.


Empezamos con un pocu d'embutíu d'aperitivu.


Pa beber, Cueva de Lobos Crianza 2015. Bona rcp pa un Rioja que ta ricu, más llixeru y que foi perfeutu colos entrantes.


Tortiella de Bacaláu Foralín. De lo meyor de la cena. Nidia. Yera ún de los oxetivos de la cena, porque nos falaron perbién d'ella y nun decepcionó n'absolutu.


Fora de carta, un Rodaballu a la Brasa. Media ración por comensal. Vien acompañáu de mueyu verde y pataca. El rodaballu, perfectu. Bona ración, amás.


Camudamos de vinu a Juan Gil Etiqueta Plata 2015. Jumilla DOP. Mui bonu. Trunfó más que'l primeru. Perfectu cola carne. Amás, nun lo conocía.


Tomámoslo con una Picaña de Vaca importada de Vegastur. Desfaise. Con unes pataques y poco fecha. Perfecta.


Y acabamos con una Costiella de Vaca Gallega. Vien acompañada de mueyu. Bona chuleta, bien sabrosa y perfectu puntu de brasa.


El tamañu qu'escoyemos yera medianu.

Como veis, un pocu de too. Tortiella, pexe y carne en dos formes d'ellaboración. Tou perbién presentao, con perbon productu y perbién fechu.

Pa los postres, compartimos un pocu de too.


Peñasanta, Crema de Llimón y Yerbabuena. Impresionante. Mui bonu.


Crema d'Arroz con Lleche. Bien rica.


Tarta de Quesu con Mermelada de Quivi y Base de Oreo. Foi'l que más gusto de los trés. Mui bonu.


Colos postres, Sidra de Xelu 20 Mazanes de Valverán. La que menos me presta de toles Sidres de Xelu asturianu qu'hai nel mercáu, pero sigue siendo una gran opción pa rematar la comida.

En bébores tienen bona representación asturina, tantu en vinu como en sidra.


Con cafés, pagamos 372€. A unos 47 per cabeza. Tienen amás dos menúes degustación, a 45€ y 67€, que tienen bona pinta.

Gran cena a mui bon nivel. Nun foi baratu, pero tamién ye ciertu que pidimos productu de primera.


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