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Casa Manolo



Direición: Parmu - Teberga
Teléfonu: 985 764 382


Recomendaciones: Pote teberganu + Carne


Calidá: 3/5
Preciu: 16€


Web: http://www.hotelcasamanolo.es/
Facebook: https://www.facebook.com/Hotel-Restaurante-Casa-Manolo


Comentarios: Farturruta dende la Foceiḷḷa hasta CuevaGüerta. La idea orixinal yera xubir a la Braña les Navariegues pero ... llegamos a CuevaGüerta. Asina que queda pendiente volver un día a la Cascada'l Xiblu y Les Navariegues. La Foceiḷḷa ye un pueblín preciosu, con unes vistas increíbles y una capiya con un Texu bien guapu. Merez la pena la visita.


CuevaGüerta (a la que namás puedes aportar por aciu visita alcordada, pero tienes información online con 1 visita#cada hora yá un teléfonu de contautu) ye la segunda mayor cueva visitable d'Asturies y dispon amás d'una de les mayores reserves d'esperteyos de la península. Mui recomendable.


Dempués de les visites, fuimos hasta Parmu, otru pueblín preciosu con un Texu, onde s'atopa Casa Manolo. Un hotel famosu pola so comida casera y los sos precios populares. Según entres, zona de barra llarga para tomar daqué, y al fondu, un ampliu restorán que cunta, amás, con un minireserváu con dos meses.


Hai meses abondes, pero taba llenu. Asina que si queréis dir, meyor acutái.


Xintamos 5 persones, el menú del día. Por 16€ por persona.


D'entrantes pidimos la estrella de la casa, Pote Teberganu. Per bonu, el meyor de los entrantes ensin dulda. Lo qu'estrema al pote teberganu del asturianu ye que nun lleva fabes, namás pataques y verdura (y compangu, claro).

Y equí vien el puntu y aparte, tantu la fabada como'l pote, tienen dambos un compangu esceicional. Caseru. Picantín. Destacando percima de too la morciella. Ye espectacular.


La Fabada taba rica, pero un pocu dura la faba.


Tamién pidimos Quesu de Cabra con Cecina. Gustó.


De segundos, Corderu. Espectacular. Taba perfeutu y desfaise solo. Vien acompañáu de pataques y pimientos.


Pidimos tamién Rabu de Toru. Per bonu tamién. Y con el mesmu acompañamientu.


Y Bacaláu rebozao. Gustó na mesa.


Los postres son caseros. Flan, mui ricu.


Requesón. Mui rico también.


Y Mousse de Llimón, que foi'l que menos trunfó na mesa.


Tou esto por 16€ per cabeza. Pocu más puede pidise. Un indispensable de la cocina tradicional asturiana.


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