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Abilius Gastrochigre


Direición: Calle La Ferrería, 5 - Avilés
Teléfonu:  984 184 504


Recomendaciones: Pulpu Abilius Style


Calidá: 3/5
Preciu: 22€


Facebook: https://www.facebook.com/abiliusgastro/
Twitter: [@abiliusgastro] https://twitter.com/abiliusgastro
Instagram: [@abiliusgastro] http://instagram.com/abiliusgastro


Comentarios: Abilius ta asitiáu n'una de les cais más guapes d'Avilés, empedrada, piatonal y con llocales y monumentos p'allantase. Llocal míticu, apocayá reformáu pa la so apertura, nun llocal modernu que precisaba Avilés.


El llocal ye preciosu. Entrada cubierta pa poder fumar. Pasiellu allargáu con meses altes pa tomar daqué, cocina abierta y zona pa sentase a comer informal. Meses y sielles "de colexu", espaciaes, distintes, con manteles y platos d'esos que tenía nuesa güela na casa. Paré de piedra combináu con vinilos y caxes de madera. Siénteste mui cómodu en tou momentu.


La cocina ta abierta. Y forma parte'l llocal, daqué bien consiguíu ensin dulda.


Cenamos 3 persones. Y pidimos 3 tapes más 2 postres. Y quedamos bien. La carta da pa xugar y probar, y quedé con gana probar coses distintes. Si remanaren les medies raciones, nos hubieramos animáu a más, pero con una persona na cocina ye complicáu.


Empezamos col so Fish and Chips. Lleva pexe del día de la rula d'Avilés, y esi día dixéronnos que yera Pescadiella. Amás vien con chips de tubérculos y yogur griego pa untar. Ricu y senciellu. El toque acedu del yogur presta enforma pa enfrescar. Amás vien una bona ración.


Croquetes de Xamón. 8 croquetes. Riques, con bon rellenu.


Acabamos con una de les estrelles del local, Pulpu Abilius Style. Pulpu nuna cazuela con puré de pataca cremosa y torrendos. Xenial combinación. Gustónos enforma. El toque duce del torrendu oldea col toque picante que lleva'l platu. Bien ricu. Pa fundir la cuyar y esfrutar con pan.


Animámonos colos postres. Xarazáu de Chocolate Blanco, Crema de Mandarina y Yerbabona Candy. Gustónos. Otra combinación pa entemecer sabores, anque predomina la mandarina.


La Torrexa Oriental, ye una torrexa suave, nun tien enforma sabor, pero entra bien. Vien con almendra caramelizada y xeláu de sésamu negru. Bona combinación, de xuru insuficiente pa los bien llambiones y per bona pa empecipiar a los ronciegos.


Pa beber, vinu blancu DO Penedés. Tuví or Not Tuví 2015. Amiestu de delles uves, predomina la Riesling. Güel más que sabe. Nun nos namoró, anque nun ta mal.


Tienen una carta de vinos orixinal y distinta, y con precios populares. Hai distintes DOs de vinos tintos, blancos, rosaos, esplumosos y dalguna cerveza artesano. Y de toles opciones qu'hai, que son unes cuantes, nun hai nin una sola referencia asturiana. Nenguna. Foi lo que menos nos gustó de la cena.

Con cafés pagamos 71€.


Llocal preciosu asitiáu en plenu centru d'Avilés, con fusión de productu local con cocina del mundu y -esperemos- muncha vida per delantre.


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