Publicidá

Contact Me

Nombre

Correo electrónico

Mensaje

Hover Setting

default

Alcuentros Queseros - 7 Lobas - Cerveza Ordum - Los Llaureles

LOS LLAURELES

Direición: Camino de Miyangues, 2 - Torazu - Cabranes
Teléfonu: 629 769 059

Web: http://www.losllaureles.com/
Facebook: https://es-la.facebook.com/LosLlaureles
Twitter [@leonclandestino]: https://twitter.com/losllaureles
Instagram [@losllaureles]https://www.instagram.com/losllaureles/


EXCLUSIVAS VEGA

Direición: Daniel Moyano, 4, La Corredoria - Uviéu / Oviedo
Teléfonu: 630 476 475

Web: http://www.exclusivasluisvega.com/
Facebook: https://www.facebook.com/aitorluisvega
Twitter: [@AitorLuisVega] https://twitter.com/AitorLuisVega
Instagram: [@avigil1978] http://instagram.com/avigil1978



SIETE LOBAS

Direición: Cuesta de la Jurja - Ardón - Lleón
Teléfonu: 679 193 071

Web: http://www.saboresdelnorte.com/
Facebook: https://www.facebook.com/SieteLobas
Twitter: [@sietelobas] https://twitter.com/sietelobas
Instagram: [@sietelobas] https://www.instagram.com/sietelobas



CERVEZA ORDUM - CA BELEÑO

Direición: C / Martínez Vigil, 4 - Uviéu / Oviedo
Teléfonu: 985 229 534

Web: http://cervezasordum.weebly.com/
Facebook: http://facebook.com/BrewPubCaBeleno
Twitter: [@CaBelenoBrewpub] https://twitter.com/CaBelenoBrewpub
Instagram: [@CaBelenoBrewpub] https://www.instagram.com/CaBelenoBrewpub


Cuando Aitor Luis Vega propunxo xuninos pa entamar un eventu mensual alredor del mundu del quesu, nun lo pensé dos vegaes. Daquién que tresmite esa pasión pol so trabayu y que ta puxando tantu polos quesos, merezse tol sofitu del mundu.


Asina que punximos manes a la obra y toles pieces fueron encaxando adulces. Aitor siempres suma, asina que ye bien fácil trabayar con él, y si xúntense dos llocos ...  nun puede salir nada malu.


Yá sabéis que tres la nuesa última visita a Los Llaureles quedamos namoraos, asina que nun había meyor marcu pa empezar estos alcuentros. Agradecer a los hermanos Gallego (Josa y Carlos) y a Carlos Gallego les facilidaes que nos punxeron. Ensin ellos, nun sería posible.


Aitor propúnxonos faer una cata con Lácteos Siete Lobas, un proyectu nuevu, ilusionante y artesanu que se desendolca na zona d'El Bierzu; xuntu con una de les cerveces artesanes asturianes que más tán pegando, Ordum de Ca Beleñu.


Javier de Lácteos Siete Lobas  presentónos el so proyectu, la so forma d'entender la vida y polo tanto, de faer quesos. Otru llocu apasionáu per esti mundu que paga la pena siguir bien de cerca, faciendo quesos dafechu artesanos y distintos.


Blanca de Cerveza Ordum comentónos el so conceutu de Cervecería Brewdog (consumir na so propia cervecería lo fecho na so fábrica), la so apuesta pol productu artesanu asturianu y por siguir la producción empezando a embotellar la so cerveza (tán ainda en prebes). Son cerveces ensin pasteurizar, ensin penerar y ensin aditivos. Por tanto, son cerveces en continua evolución sobre la que se tien un cuidu especial.


Empezamos probando'l so Ordum Lager, una roxa suave de 4º con 2 meses. Refrescante, bono de beber y que cumple perfeutamente l'oxetivu de llegar al públicu más xenéricu.


Javier presentónos los sos Minilácteas de Oveja, lleche crudo d'oveya de 2 selmanes de vida. Fueron delles cuyares pa tomar en bocaos, más o menos cremoses. Empezamos por un pavés de corteza natural, una prueba del mesmu quesu qu'una vegada cuayáu entemez con Oriéganu y Tomate que-y da un toque importante a pizza. Un sabor distintu.


La siguiente preba, ye'l mesmu quesu con 3 selmanes más de maduración. Camuda dafechu la testura anque sigue siendo cremosu y fai un quesu más afináu. Amás evoluciona con fungos (comestibles, eh?) que-y da un toque de sabor. cola llamada "piel de guxarapu".

Siguimos col mesmu quesu, pero entemecíu con Pimentón que-y da un sabor más amargoso y llixeramente picante. La maduración yá xube a 5 selmanes. Ye interesante cómo la maduración va evolucionando'l quesu y los distintos complementos van modificando'l so sabor.


Acabamos la primer parte los quesos llácticos con un curiosidá qu'ames o odies. Un quesu entemecíu con Ayu+Pimienta. Solamente lleva un 0,1% d'ayu, pero da-y un sabor increíble. Si te presta l'ayu ... ye'l to quesu.


Camudamos d'estilu de cerveza y Blanca presentónos la so Ordum Speltia. La so famosa cerveza de trigu con escanda asturiana. Una cerveza más escuro, con un pelín más de cuerpu, pero una graduación baxa (unos 5%). La malta da-y un toque llactoso, llixeramente a plátanu y pan.

Siguiendo cola cerveza, Javier presentónos el siguiente quesu d'una quesería amiga cercana de Llión con un 5% de cerveza artesano llionesa Kadabra. Quesu d'oveya de 4 meses de maduración con un toque más acedu, pero bien ricu.


El siguiente quesu que probemos ye un quesu "fedor". Golor total (que non sabor) a pies rancios de 3 selmanes. Ye'l quesu Luna Dorada de 7 Llobes, con corteza llavada con agua de mar. Sigue siendo un quesu d'oveya d'unos dos meses de maduración.  La so testura ye más elástica, el golor produz refugo pero ta per ricu.



La siguiente cerveza foi la Ordum Stout (anque tendría dir la postrer, pero hubo un problema cola coordinación colos quesos), cerveza negro d'alta fermentadura. Espluma cremosa y burbuya fina. Sabor y golor a café, pero muncho más llixera qu'una Guinness, en cuerpu y alcohol.


Probamosla col quesu CastroCastillo, amiestu de 3 lleches onde gana con un 60% la oveya. Ye'l so quesu estrella y vuéla-yos de les manes. Inspiráu nun Gamonéu, pero ensin afumar, tien un golor importante a fungu y monte, afináu na cueva sobre madera porosa. La corteza va evolucionando y acaba llena d'ácaros, pero nun axoricéis, son comestibles. Probemos distintes maduraciones, dende los 4 hasta los 14 meses. Un espectáculu.


Acabamos cola cerveza Ordum Ursus, una red ale al estilu irlandés con forgaxes de carbayu que-y dan un toque a cereza. Amás lleva nuez moscada. Refrescante  cerveza de 5%.


Acabamos con un accidente llocu de Javier. Un CastroCastillo "contamináu" por cuenta d'una fola calor pel branu, Un quesu picante productu de los coliformes qu'entren nes caldares. Esperimentu interesáu pa los mui queseros.



Agradecer a tolos asistentes, amigos, blogueros y empresarios l'asistencia. A Javier los sos quesos y sabiduría. A Blanca les sos Ordums que tanta allegríes nos da. A Los Llaureles l'acoyida y facilidaes y a Aitor por incluyime nesta llocura.

P'acabar, dexámosvos el preciosu video que nos preparar los amigos de Menganos TV. Mil gracies a EmpachateOmacatladasA Buen BocadoEn Las Nubes con SimonneFartucateAramburu y Sidra Viuda de Angelón pola so asitencia y sofitu.



¡Gracies fonderes!


No hay comentarios

Publicar un comentario