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Malte

Direición: Rúa Galera, 47 - A Coruña
Teléfonu: 981 205 751


Recomendaciones: Cervecea y tapea aprendiendo de la sabiduría de Juan


Calidá: 4/5
Facebook: https://es-la.facebook.com/cervezotecamalte
Twitter: [@malteando]: https://twitter.com/malteando
Instagram: [@malteando]: http://instagram.com/malteando


Comentarios: Nun puedes dir al Malte con namás un par d'hores de tiempu y un coche esperando pa siguir de viaxe. Ye un sitiu que merez reposar unes hores, esfrutalo amodo ya ensin parar de probar tapes y cerveza hasta que'l cuerpu aguante.

Asitiáu en plenu centru d'A Coruña, nuna cai de chigres y restoranes a la caza de turistes, Malte supon un pequenu oasis onde esfrutar de Coruña "d'otra manera". Tien una pequena terraza cubierta na antoxana con meses altes pa fumadores o persones que precisen esparder. Nel interior, barra grande, per grande con una zona pa tomar daqué, y al fondu abre una zona de meses pa sentate y tomar daqué o pa picar.


L'espoxigue les cerveces artesanes y el bon faer d'amantes de la cerveza como Juan (dueñu del Malte) ta consiguiendo que cada vez más persones averen al mundu la cerveza artesano ensin mieu, que cada vez haya más cultura al respeutive, y qu'amás, un públicu más entendíu y, polo tanto, esixente, filtrie les bones cerveces artesanes (que les hai per bones) de les males (que tamién les hai males).

Malte tien 12 Cañeros Rotatorios de Cerveza Artesano. 12! Ellí vas poder atopar cerveza de cualesquier  parte del mundu, pero tamién gallega ... y asturiana. Amás, 4 neveres llenes de cerveza en botella.


Sentámonos na mesa tres decidir nel enorme enceráu con qué pinta de cerveza entamar a xintar. Lo bono de los distintos tipos de cerveza, ye que mariden perfeutamente con cualquier parte la comida: aperitivu, comida, postre ... y sobremesa.


Empezamos bebiendo una Dougla's Trés Mares, una Amber Ale d'esa gran cervecería de Cantabria que tanta felicidá nos da; y una Candy Kaiser de Brewdog, una pequena xoya escocesa amargosa con toques de carambelu.


Pa comer, pidimos pa tapear, Ensalada d'Espinaques Baby, Tomate Cherry, quesu Gouda Fritu, Mermelada d'Artimora y Vinagreta de Frutos secos con Miel. Pa entamar a lo grande, enorme ración d'ensalada bien bona. Agradezse esa mermelada que-y da un puntazu a la ensalada.


Tataki d'Atún Marináu en Mueyu de Soya con Crema d'Aguacate sobre Tallarines Salteaos con Verdures de Mueyu Yakisoba. Otra ración enorme pa un platazu. Encántanos el tataki, pero ye qu'ésti taba buenísimo y esa mueyu complementa perfeutamente.


Finamos con Llagartu Ibéricu sobre Güevos Rotos, Cogordes Salteadas al Ayu y Pimientos de Piquillu. Y non, nun nos traxeron un llagartu de dalgún desiertu español. El llagartu ye una de les partes menos conocíes del gochu ibéricu, pero non por ello menos esquisites. Atopa na columna vertebral, ente les chuletes y el llombu y asegúrovos que ta deliciosu.


Toles raciones enormes, y nun entr'l postre. Lo que sí entró foi una Imperial Indian Coffee Stout de 9,5% perfeuta p'acabar la comuida, Nómada / Northern Monk Frate Nero. Una collaboración ente Nómada (Catalunya) y Norther Monk (Inglaterra). Cerveza fuerte, con sabor a café y peligrosa yá qu'apenes se-y nota l'alcohol.

Por tou pagamos 44€, escelente rellación calidá-preciu.


Una de les cerveceríes de referencia del norte ensin dulda, onde amás se come de luxu a un preciu bien algamadizu. Agradecer a Juan l'acoyida, los encamientos y esperamos repetir ceo, anque sía en Copenhague ...

¡Ah!, pa comer enllenóse,  asina qu'acutái. 


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